Buletin de presă, 4 august 2016 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 4 august 2016 - IPJ SuceavaEvenimente rutiere cercetate de către poliţişti

La data de 03.08.2016, în jurul orei 11.15, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 178, în afara localității Arbore, înainte de a ajunge la intersecția cu DJ 178D, un bărbat de 59 de ani, din orașul Cajvana, a respectat semnificația indicatorului „Intersecție cu un drum fără prioritate” și a continuat deplasarea, după care, s-a încadrat neregulamentar pentru efectuarea virajului la stânga, situație în care, a intrat în coliziune cu autoutilitara, condusă din sens opus de un bărbat de 36 de ani, din comuna Voitinel.
Din accident, a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătorului auto de 59 de ani și a unei tinere de 23 de ani, din orașul Cajvana, pasageră în autoturism.
Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La data de 04.08.2016, în jurul orei 03.00, în timp ce conducea autoturismul pe strada Ştefan cel Mare, din oraşul Vicovu de Sus, din cauza vitezei şi a faptului că se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, un localnic de 29 de ani, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu un cap de podeţ și un gard.
În urma impactului, a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătorului auto, precum și a unui tânăr de 26 de ani, din localitate, pasager în autoturism.
Din cauza stării de sănătate, conducătorul auto nu a putut fi testat cu aparatul alcooltest, însă, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosar penal la regimul rutier

La 03.08.2016, în jurul orei 10.30, un echipaj din cadrul Poliției orașului Solca și a Postului de poliție Arbore, a oprit pentru control pe un drum comunal din comuna Arbore, motoscuterul condus de un minor de 16 ani, din localitate, care nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Faptă de natură penală cercetată de către poliţişti

La 03.08.2016, în jurul orei 12.00, Poliţia oraşului Gura Humorului, a fost sesizată de un localnic de 42 de ani, despre faptul că, în ziua precedentă, persoane necunoscute i-au sustras telefonul mobil din autoturism.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, la 02.08.2016, în jurul orelor 15.00-16.00, profitând de neglijența victimei, care și-a lăsat autoturismul deschis câteva minute în apropierea domiciliului, persoane necunoscute au pătruns în interior și au sustras un telefon mobil.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt, cercetările fiind continuate de poliţişti, în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului.


Material lemnos confiscat de poliţişti

La data de 03.08.2016, ora 06.45, o patrulă din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta, a oprit pentru control pe DN 17, în comuna Pojorâta, autoutilitara condusă de un bărbat de 38 de ani, din comuna Fundu Moldovei, care transporta material lemnos.
În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos.
Autoutilitara a fost condusă la un punct de lucru, din cadrul Ocolului Silvic Pojorâta, iar în urma inventarierii materialului lemnos, specialiștii silvici au stabilit faptul că, bărbatul transporta ilegal cantitatea de 12,14 m.c. lemn de foc.
În cauză, s-a dispus sancționarea contravențională a conducătorului auto pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos, în valoare de circa 2.500 lei, a fost confiscat și lăsat în custodia Ocolului Silvic Pojorâta.
Mai nouă Mai veche