Polițiștii au confiscat peste jumătate de tonă de alcool și au indisponibilizat un autoturism în urma unui control în trafic

Polițiștii au confiscat peste jumătate de tonă de alcool și au indisponibilizat un autoturism în urma unui control în trafic
Şi în acest week-end poliţiştii au acţionat cu efective sporite la nivelul întregului judeţ, activităţile vizând creşterea gradului de siguranţă publică, fluidizarea traficului şi siguranţa rutieră dar şi identificarea celor care săvârşesc abateri şi acte ilicite.

Prezenţa efectivelor suplimentare de poliţie s-a concretizat şi în constatarea unei infracţiuni flagrante de contrabandă, în mun. Vatra Dornei fiind identificat un şofer care deţinea şi transporta ilegal 620 de litri de alcool. Întreaga cantitate a fost confiscată iar autoturismul a fost indisponibilizat, în cauză întocmindu-se un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

La data de 20.08.2016, ora 11.30, un echipaj din cadrul Poliției municipiului Vatra Dornei a oprit pentru control pe Str. Argestru din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 42 de ani, din comuna Berchişeşti, ocazie cu care, în interior, au fost identificate 10 bidoane, cu câte 50 de litri fiecare şi 6 bidoane, cu câte 20 de litri fiecare, ce conţineau un lichid incolor cu miros de alcool, despre care, conducătorul auto a declarat faptul că, acestea conţin băuturi spirtoase şi nu are asupra sa documentele de provenienţă, fiind cumpărate din judeţul Bistriţa Năsăud, de la o persoană necunoscută.

Cantitatea totală de 620 litri de alcool, cu o valoare de circa 50.000 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul în valoare de cca. 3000 Euro a fost indisponibilizat la sediul poliției.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de contrabandă, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche