Buletin de presă, 12 septembrie 2016 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 12 septembrie 2016 - IPJ Suceava
Dosare penale la regimul rutier întocmite de poliţişti

La data de 11.09.2016, în jurul orei 00.29, un echipaj de poliție a oprit pentru control pe B-dul 1 Decembrie 1918 din municipiul Suceava, autoturismul condus de un bărbat de 29 de ani, din comuna Cornu Luncii.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La data de 11.09.2016, în jurul orei 03.35, un echipaj de poliție a oprit pentru control pe str. Grigore Alexandru Ghica din municipiul Suceava, autoturismul condus de un tânăr de 24 de ani, din comuna Frătăuţii Vechi.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La data de 11.09.2016, în jurul orei 03.55, un echipaj de poliție a oprit pentru control pe str. Grigore Alexandru Ghica din municipiul Suceava, autoturismul condus de o tânără de 20 de ani, din comuna Vicovu de Jos.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La data de 11.09.2016, ora 12.00, o patrulă din cadrul Secției 5 Poliției Rurală Dărmănești a oprit pentru control pe raza secției, autoturismul condus de un bărbat de 36 de ani, din comuna Dărmănești, care a prezentat o dovadă eliberată de autoritățile ucrainene la data de 17.04.2014.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere, pentru nici o categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La data de 11.09.2016, o patrulă din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Marginea, a oprit pentru control pe raza localității Burla, motocicleta neînmatriculată, condusă de un minor de 16 ani, din orașul Milișăuți, ce nu posedă permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat” și „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.


Evenimente rutiere cercetate de către poliţişti

La data de 11.09.2016, în jurul orei 19.30, în timp ce conducea autoturismul pe DC 48C, pe raza cătunului Măgura din comuna Ulma, un localnic de 21 de ani, a intrat în coliziune frontală cu autoturismul condus din sens opus de un tânăr de 23 de ani, din comuna Izvoarele Sucevei.
Din accident, a rezultat rănirea ușoară a unei tinere de 19 ani şi a unui minor de 16 ani, ambii din comuna Ulma, pasageri în autoturismul condus de tânărul de 21 de ani.
După producerea accidentului, cei doi conducătorii auto au tractat autoturismele pe o păşune și au părăsit locul faptei.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, cei doi tineri, nu deţin permise de conducere pentru nici o categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La data de 11.09.2016, în jurul orei 23.00, în timp ce conducea autoturismul, pe strada Calea Bucovinei, din oraşul Vicovu de Sus, o localnică de 26 de ani, a fost acroşată de un autoturism care circula din sens opus şi care, a intrat pe sensul său de deplasare.
Din accident, a rezultat vătămarea corporală ușoară a unei tinere de 20 de ani, din localitate, pasageră în autoturismul condus de tânăra de 26 de ani.
Imediat după producerea accidentului, conducătorul auto vinovat, a scos numerele de înmatriculare de la autoturism şi a plecat de la fața locului.
În urma activităților întreprinse, polițiștii au stabilit faptul că, autoturismul implicat în accident, figurează înmatriculat în Marea Britanie.
Conducătoarea auto de 26 de ani a fost testată cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate de polițiști pentru identificarea conducătorului auto vinovat de producerea accidentului.

La data de 11.09.2016, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 174, din comuna Dorna Arini, pe fondul vitezei excesive, un tânăr de 19 ani, din municipiul Vatra Dornei, ce nu posedă permis de conducere, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi a lovit parapetul din beton al unui podeţ rutier, aflat pe sensul său de mers.
În urma accidentului, a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătorului auto.
Din cauza leziunilor suferite, acesta nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, însă, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Neglijenţa – Invitaţie deschisă la furt!

Poliţiştii reamintesc cetăţenilor să dispună măsuri preventive minime pentru a nu cădea victime ale hoţilor care profită de orice neglijenţă şi superficialitate în asigurarea bunurilor.
La data de 11.09.2016, ora 16.10, Secția 12 Poliție Rurală Preutești, a fost sesizată despre faptul că, din locuința în construcție a unui bărbat de 45 de ani, din comuna Vulturești, au fost sustrase bunuri.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, profitând de lipsa unui sistem de supraveghere sau alarmare și de faptul că, imobilul aflat în construcție nu este locuit, în noaptea de 10/11.09.a.c., persoane necunoscute au pătruns în interior și au sustras mai multe scule electrice.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de poliţişti în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului.
Mai nouă Mai veche