Buletin de presă, 24 octombrie 2016 - IPJ Suceava

Dosare penale la regimul rutier întocmite de poliţişti

La data de 23.10.2016, în jurul orei 03.25, în timpul executării serviciului, o patrulă din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus, a identificat pe DJ 209G, pe raza comunei Straja, un autoturism căzut într-un şanţ de pe marginea drumului și pe conducătorul auto, un localnic de 33 de ani, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La data de 23.10.2016, ora 18.04, un echipaj de poliție a oprit pentru control pe DJ 208C, în localitatea Roșcani din orașul Liteni, mopedul condus de un localnic de 20 de ani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto, iar mopedul nu este înmatriculat sau înregistrat.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La data de 23.10.2016, ora 18.20, un echipaj de poliție a oprit pentru control pe str. Mihai Eminescu din municipiul Fălticeni, autoturismul condus de un localnic de 31 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, bărbatul a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La data de 23.10.2016, ora 17.00, Poliția municipiului Suceava a fost sesizată despre faptul că, un conducător auto aflat sub influența băuturilor alcoolice a provocat scandal în parcarea unui supermarket din localitate.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în timp ce conducea autoutilitara în parcarea unui supermarket din municipiul Suceava, un localnic de 40 de ani, a avut o altercaţie verbală cu un alt conducător auto, fiind solicitată intervenţia agenţilor de pază.
Întrucât conducătorul auto de 40 de ani, emana halenă alcoolică, polițiștii rutieri i-au solicitat să se supună testului cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat, după care, a refuzat și recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La data de 24.10.2016, ora 01.00, un echipaj de poliție a oprit pentru control pe DJ 209H, în localitatea Cornu Luncii, autoturismul condus de un bărbat de 31 de ani din comuna Slatina.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

La data de 23.10.2016, ora 10.00, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 208, pe raza comunei Preutești, un bărbat de 73 de ani, din municipiul Fălticeni, a virat spre stânga pentru a pătrunde pe un drum comunal, fără însă, să acorde prioritate de trecere autoturismului condus regulamentar de un localnic de 31 de ani.
În urma accidentului, a rezultat rănirea ușoară a unei femei de 69 de ani, din municipiul Fălticeni, pasageră în autoturismul condus de bărbatul de 73 de ani și a unui bărbat de 39 de ani, localnic, pasager în cealaltă mașină.
Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La data de 23.10.2016, ora 21.25, I.P.J. Suceava a fost sesizat de spitalul din localitate, despre faptul că, la unitatea medicală s-a prezentat o femeie de 40 de ani, din comuna Pătrăuţi, victima unui accident rutier produs pe DN 2.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, la 23.10.2016, ora 19.50, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2, dinspre Pătrăuţi spre municipiul Suceava, datorită neadaptării vitezei la condiţiile de drum, femeia de 40 de ani, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a pătruns pe contrasens și a intrat în şanţul de scurgere a apei pluviale.
După producerea evenimentului, conducătoarea auto a ridicat vehiculul de la faţa locului şi l-a depozitat în curtea unui imobil din comuna Şcheia, după care, s-a deplasat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale, fără a rămâne internată.
Ulterior, în jurul orei 23.30, la unitatea medicală a fost adus pentru investigații și fiul conducătoarei auto, un minor de 12 ani, care în momentul accidentului, se afla ca pasager în mașină, însă nici acesta nu a rămas internat.
Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de ”vătămare corporală din culpă” şi ”părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie”, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale pentru furt întocmite de poliţişti

La data de 23.10.2016, ora 10.18, un bărbat de 43 de ani, din municipiul C-lung Moldovenesc a sesizat poliția prin „S.N.A.U 112”, despre faptul că, persoane necunoscute i-au sustras bunuri din locuință.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, profitând de neglijența victimei, care a lăsat cheia de acces sub preșul din fața ușii și de faptul că, aceasta a fost plecată de la domiciliu, în seara zilei de 20.10.2016, persoane necunoscute au pătruns în locuinţă și au sustras un motoferăstrău, iar din curte o rolă de cablu electric, prejudiciul fiind de circa 2.000 lei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de polițiști pentru identificarea autorilor și recuperarea prejudiciului.

La data de 24.10.2016, ora 00.35, Poliţia oraşului Gura Humorului a fost sesizată de un tânăr de 24 de ani, din localitate, despre faptul că, în noaptea de 23/24.10.2016, persoane necunoscute i-au sustras bunuri din autoturism.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, profitând de neglijența victimei, care, la 23.10.2016, a lăsat descuiat autoturismul proprietate pe drumul din fața locuinţei sale, în noaptea de 23/24.10.2016, persoane necunoscute au sustras din interior o staţie de emisie recepţie în valoare de circa 400 lei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de polițiști pentru identificarea autorilor și recuperarea prejudiciului.

Poliţiştii atrag atenţia cu privire la modul de asigurare a vehiculelor, dar şi cu privire la locaţiile de parcare şi la bunurile pe care cetăţenii le lasă în interiorul autoturismelor.

Pentru a preveni furturile din auto, poliţiştii recomandă:
  • nu parcaţi autoturismul în zone neiluminate, la adăpostul întunericului, hoţii pot acţiona nestingheriţi;
  • nu lăsaţi în interiorul autoturismului acte sau alte valori;
  • în timpul zilei asiguraţi-vă autoturismul prin blocarea tuturor portierelor;
  • când părăsiţi autoturismul, chiar pentru un minut, nu vă zgârciţi cu timpul dumneavoastră şi asiguraţi portierele; indicat ar fi şi cuplarea sistemului de alarmă;
  • nu lăsaţi în autoturism bunuri de valoare, genţi sau lucruri ce ar putea trezi interesul hoţilor; aceştia acţionează atât în parcările aglomerate cât şi din mers, încercând portierele maşinilor staţionate;
  • dacă la bordul autoturismului aveţi montată aparatură electronică de valoare, gen, radio casetofoane scumpe sau CD playere, sisteme de navigaţie, staţii auto, este indicat să fie luate în casă pe timpul nopţii;
  • încercaţi să montaţi aparatura audio pe un sistem tip şină, cu fişe, care să permită o deconectare uşoară şi fără riscuri;
  • nu lăsaţi niciodată în autoturism actele maşinii;
  • nu lăsaţi în maşină bani, cărţi de credit, ordine de plată sau alte obiecte; obiceiul de a încuia în torpedou banii, atrage de obicei atenţia;
  • cumpăraţi-vă şi dotaţi-vă autoturismul cu sisteme sigure antifurt pentru portiere, portbagaj şi nu în ultimul rând pentru rezervor.
Mai nouă Mai veche