Buletin de presă, 28 octombrie - IPJ Suceava

Atenţie la legalitatea actelor de comercializare a produselor accizabile!

Poliţiştii atrag atenţia agenţilor economici dar şi persoanelor fizice cu privire la legalitatea actelor de comerţ vizând vânzarea de ţigarete şi alcool. Reamintim că este interzisă comercializarea de ţigări la bucată, de produse fără acte de provenienţă, precum şi vânzarea de alcool şi tutun către minori.

La data de 27.10.2016, ora 09.53, polițiștii orașului Dolhasca s-au deplasat la un bar din localitate, unde în urma controlului efectuat au găsit sub un grătar de lemn cantitatea de 740 bucăţi ţigarete de proveniență străină. În urma verificărilor s-a constatat că erau ţigarete de mai multe mărci de provenienţă Republica Ucraina, fără acte justificative.
Având în vedere faptul că administratorul în cauză nu a prezentat documente de proveniență și introducere în evidențele contabile a țigărilor identificate, s-a întocmit proces verbal de constatare și s-a procedat la ridicarea țigărilor în vederea continuării cercetărilor și luării măsurilor legale.
Administratorul barului, o femeie de 38 ani, localnică, a declarat faptul că a cumpărat țigările respective de la o persoană necunoscută contra sumei de 250 lei și avea intenția de a le comercializa la barul său.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.


Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

La 27.10.2016, ora 15.25, în timp ce conducea autoutilitara cu semiremorcă, încărcată cu cereale, într-o curbă deosebit de periculoasă pe DN 17, în afara localităţii Pojorâta, un bărbat de 46 de ani, din judeţul Brăila, a pierdut controlul asupra direcției de mers și s-a răsturnat, încărcătura fiind împrăştiată pe carosabil.
În urma accidentului, a rezultat rănirea ușoară a conducătorului auto.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 27.10.2016, în jurul orei 19.35, în timp ce conducea autoturismul, pe DN 17, în afara localităţii Păltinoasa, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de trafic, un bărbat de 44 de ani, din municipiul Suceava, nu a observat în timp util apariţia pe partea carosabilă a unei bovine nesupravegheate, iar pentru a evita impactul, a virat brusc la stânga și a intrat în coliziune laterală cu autoturismul condus regulamentar din sens opus de o femeie de 49 de ani, din orașul Gura Humorului.
În urma impactului, a rezultat rănirea ușoară a celor doi conducători auto și a doi bărbați, unul de 32 de ani și de celălalt de 41 de ani, ambii din municipiul Suceava, pasageri în autoturismul condus de bărbatul de 44 de ani.
Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

Mai nouă Mai veche