Dosar penal pentru braconaj întocmit de polițiști

Dosar penal pentru braconaj întocmit de polițiști

Deplasaţi cu operativitate la faţa locului în baza unei sesizări, poliţiştii au reuşit identificarea unei persoane care a vânat fără drept un mistreţ, întocmindu-i dosar penal pentru braconaj.

La data de 27.10.2016, în jurul orei 20.00, poliţiştii au fost informaţi cu privire la faptul că în zona unui drum forestier din comuna Straja, s-a auzit un foc de armă.

Imediat a fost constituită o echipă operativă, inclusiv cu participarea poliţiştilor specialişti din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase – IPJ Suceava şi în urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit, că un bărbat de 47 ani, din comuna Putna, pădurar în cadrul unui ocol silvic şi posesor al permisului de armă în care are înscrise două arme de vânătoare, în ziua de 27.10.2016, în jurul orei 18.00, s-a deplasat singur, cu autoturismul proprietate pe fondul cinegetic nr. 31, denumit Straja, având asupra sa cele două arme de vânătoare. Ajungând pe drumul forestier „Boul”, a văzut un mascul mistreţ, a oprit maşina, a coborât şi a tras asupra acestuia cu arma de vânătoare, doborându-l, fără a avea autorizație de vânătoare pentru fondul respectiv.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „uzul de armă fără drept” și ,,braconaj”, respectiv „tentativa de a practica sau practicarea vânătorii fără a fi înscris în autorizaţia de vânătoare individuală sau colectivă eliberată în condiţiile legii de gestionar pentru fondul cinegetic respectiv”.

Cu ocazia constatării infracțiunii flagrante au fost ridicate şi un cuțit, o toporișcă și cartușe de vânătoare.

De asemenea, permisul de vânătoare și cele două arme de vânătoare au fost ridicate pe bază de dovadă, în vederea continuării cercetărilor, acestea urmând a fi examinate din punct de vedere criminalistic. Exemplarul de mistreţ a fost predat A.V.P.S. Lunca Bucureşti.

Poliţiştii atrag atenţia cu privire la respectarea cu stricteţe a legislaţiei privind regimul armelor şi muniţiilor, precum şi cu privire la respectarea perioadelor de prohibiţie astfel încât activităţile sportive sau cele de pescuit şi vânătoare să se desfăşoare în condiţii de deplină legalitate şi de siguranţă.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.