Mattia este primul copil refugiat născut astăzi dintr-o familie de persoane relocate la Centrul de Azil Rădăuţi

În după-amiaza zilei de astăzi, numărul persoanelor din Centrul de Proceduri și Cazare pentru Solicitanții de Azil Rădăuți a crescut cu încă unul. O femeie din Iran a născut la Spitalul din Rădăuţi un băiețel sănătos cu o greutate de 3,5 kg.

Mattia este primul copil refugiat născut în România dintr-o familie de persoane transferate din Grecia în cadrul programului de relocare intra UE.

Părinţii – tatăl din Irak şi mama din Iran se află în România din luna august, perioadă în care au parcurs procedurile privind acordarea unei forme de protecţie internatională, cererile lor fiind soluţionate prin acordarea statutului de refugiat.

După zilele necesare de spitalizare, Mattia împreună cu mama lui se vor întoarce în centru, unde sunt așteptați de tată, nou-născutul urmând a fi înregistrat drept cel mai tânăr solicitant de azil din România.

Evenimentul a creat bucurie în rândul persoanelor cazate și al personalului Centrului care sunt nerăbdători să-l cunoască pe cel mai tânăr locatar.

Centrul Regional de Proceduri și Cazare pentru Solicitanții de Azil Rădăuți are o capacitate de 116 de locuri, iar gradul de ocupare este de aproximativ 25%.

Biroul Informare şi Relaţii Publice
Mai nouă Mai veche