VIDEO Pacient obez, refuzat la internare

Caz tulburător la Fălticeni. Un bărbat de 45 de ani cu obezitate morbidă şi probleme cardiace a fost trimis acasă de medicii Spitalului Municipal. Asta deşi ajunsese acolo cu o ambulanţă specială de la Spitalul Judeţean din Suceava şi avea bilet de trimitere pentru internare. Bărbatul, care cântăreşte 250 de kilograme şi se poate deplasa doar cu mare greutate, a aşteptat câteva ore pe o bordură, până ce medicii s-au decis să-l interneze.Bărbatul de 45 de ani din Fălticeni s-a simţit rău de la începutul săptămânii. O ambulanţă specială l-a transportat la Spitalul Municipal din Fălticeni. Însă medicii de acolo au decis să-l trimită la Spitalul Judeţean Suceava pentru investigaţii amănunţite. Acolo a rămas internat două nopţi.

Oliver Postolache, pacient: „M-au dus la Suceava, m-au ținut până astăzi după care m-au trimis la Infecțioase la noi la Fălticeni”

Bărbatul de 45 de ani povesteşte că în ciuda scrisorii medicale care cerea internarea, doctorii l-au trimis acasă.

Oliver Postolache, pacient: „A ieșit doamna doctor și a spus că nu, nu eu nu-l primesc în spital deoarece e prea mare și eu n-am paturi, nu-l țin paturile și atunci m-au lăsat pe o bordură, mi-au adus o femeie, o asistentă mi-a adus o pătură, mi-a pus în spate”.

Conducerea Spitalului din Fălticeni susţine că medicul nu a putut face mai multe pentru bărbat. L-a pansat, i-a dat o rețetă şi l-a trimis acasă.

Vlad Morariu, managerul Spitalului Municipal Falticeni: „Dacă pacientul ar fi necesitat internare ar fi fost mai normal ca spitalul care trimite să sune întâi. Este un caz special care necesită condiții de cazare”.

Medicul care a cerut internarea susţine că aceasta era cea mai bună soluţie.

Mihai Cristof, medic primar de chirurgie generală la Spitalul Judeţean Suceava: „El trebuie internat la spitalul Fălticeni sau într-un ambulatoriu cu îngrjiri paliative!”

După ce a stat peste șase ore pe o bordură în faţa blocului, bărbatul a fost preluat de o ambulanţă şi dus din nou la Spitalul din Fălticeni.

A fost investigat aproape o oră, şi, în cele din urmă, internat.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.