Buletin de presă, 31 octombrie 2016 - IPJ Suceava

Dosare penale la regimul rutier întocmite de poliţişti

La 30.10.2016, ora 21.50, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe un drum comunal neclasificat, de pe raza comunei Horodnic de Sus, autoturismul condus de un localnic de 34 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 31.10.2016, ora 00.20, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava a oprit pentru control, pe strada Zefirului din municipiul Suceava, autoturismul condus de un bărbat de 30 de ani, din comuna Bălăceana, care a declarat faptul că, nu are asupra sa documentele de identitate şi ale maşinii.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

La 30.10.2016, ora 06.55, în timp ce conducea autoutilitara pe strada Calea Bucovinei din municipiul C-lung Moldovenesc, un bărbat de 57 de ani, din comuna Dornești, nu a adaptat viteza la condițiile de drum, a pierdut controlul direcției de mers și a intrat în coliziune cu un gard de pe sensul opus de mers.
În urma accidentului, a rezultat rănirea ușoară a doi pasageri din autoturism, un bărbat de 68 de ani, din orașul Milișăuți, care a refuzat să fie transportat la spital și un bărbat de 60 de ani, din comuna Arbore care, a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, fără a rămâne internat.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 30.10.2016, ora 13.25, în timp ce conducea autoturismul pe strada Parcului din municipiul Suceava spre comuna Ipoteşti, din cauza efectuării unor activităţi de natură a-i distrage atenţia, un bărbat de 62 de ani, din municipiul Suceava, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a pătruns pe contrasens, intrând în coliziune cu autoturismul condus regulamentar de un tânăr de 25 de ani, din municipiul Suceava.
În urma accidentului, a rezultat rănirea ușoară a conducătorului auto de 25 de ani, a unei femei de 70 de ani și a unui minor de 14 ani, ambii din municipiul Suceava, pasageri în autoturismului care circula regulamentar.
Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 30.10.2016, ora 13.36, în timp conducea autoturismul pe DJ 178C, din direcția Rădăuți către centrul comunei Frătăuții Vechi, un tânăr de 23 de ani, din comuna Bilca, a fost surprins de apariția bruscă pe carosabil a bicicletei conduse de un minor de 10 ani, din municipiul Rădăuți, care a efectuat un viraj la stânga și a pătruns pe sensul de mers al autoturismului, fiind acroșat și proiectat în șanțul de pe marginea drumului.
În urma impactului, a rezultat vătămarea corporală a minorului, care a fost transportat la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Vinovat de producerea accidentului se face minorul, care a efectuat virajul la stânga cu bicicleta, fără să acorde prioritate de trecere autovehiculului care circula din sens opus.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 30.10.2016, ora 19.04, în timp conducea autoturismul pe DN 17A, pe raza localității Marginea, pe un segment de drum în curbă, un bărbat de 29 de ani, din comuna Putna, nu a adaptat viteza la condiții de carosabil umed, intrând în șanțul din partea dreaptă.
În urma impactului, a rezultat rănirea ușoară a unei femei de 72 de ani, din comuna Arbore, pasageră în autoturism.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,38 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă” și „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche