Săptămâna educației rutier: Marșul pentru viață



La nivelul judeţului Suceava, în perioada 07 – 11 noiembrie 2016 s-a desfăşurat ,,Săptămâna educaţiei rutiere – Educaţia pentru viaţă contează!”. Peste 25.000 de copii participaseră până vineri la activităţi având ca temă prevenirea accidentelor rutiere.
Poliţişti, profesori, părinţi şi copii şi-au reunit erforturile şi imaginaţia pentru a organiza activităţi interactive în care elevii să fie direct implicaţi şi să conducă la responsabilizarea acestora şi la creşterea gradului de siguranţă rutieră.
Concursuri, ateliere de lucru, prezentări, jocuri interactive, patrule şcolare – toate aceste activităţi au fost organizate cu participarea directă a grupului ţintă, reuşind să capteze atenţia copiilor şi şi să sensibilizeze opinia publică cu privire la problematica siguranţei rutiere.

O activitatea deosebită, de impact a fost organizată vineri, 11 noiembrie 2016 în oraşul Liteni. Toţi elevii Liceului Iorgu Vârnav Liteanu au fost angeranţi într-o activitate de amploare – Marşul Siguranţei Rutiere. Activitatea încununează o întreagă săptămână de acţiuni temnatice vizând segmente ale problematicii rutiere. În fiecare zi din perioada 07 – 11 noiembrie au fost organizate acţiuni vizând traversarea drumului de către pietoni, deplasarea de la şi către şcoală, dispozitivele media şi siguranţa rutieră, deplasarea cu vehicule de ocazie, deplasarea în calitate de biciclişti, etc.
Copiii au realizat şi un concurs de desene, dar şi de afişe şi bannere care au fost prezentate vineri, în cadrul marşului organizat pe raza oraşului.
Între orele 13.00 – 15.00 peste 300 de elevi au mărşăluit în zona centrală a oraşului, purtând bannerele şi afişele de promovare a siguranţei rutiere.
6 patrule şcolare formate din 12 copii din cadrul unităţii de învăţământ şi echipate cu elemente reflectorizante şi echipament specific au asigurat, alături de poliţişti , fluidizarea traficului în zonă şi au promovat regulile de circulaţie.

,, Educaţia pentru viaţă contează!” este cel mai amplu program de prevenire a accidentelor rutiere cu implicarea copiilor iniţiat la nivelul IPJ Suceava. După ,,Săptămâna Educaţiei Rutiere”, din perioada 07 – 11.11.2016, programul va planifica alte săptămâni tematice, fiind vizată şi pregătirea elevilor pentru vacanţa de iarnă şi riscurile rutiere implicite, dar şi sensibilizarea şi responsabilizarea adulţilor cu privire la problematica rutieră.
În săptămâna ce urmează, poliţiştii vor derula acţiuni de prevenire a evenimentelor rutiere în mediul rural, cu implicarea conducătorilor de vehicule cu tracţiune animală sau gtenerate de lăsarea nesupravegheată a animalelor în proximitatea drumurilor publice.
Mai nouă Mai veche