Trimitere în judecată: Cîrstiuc Ionuț Adrian - conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc au dispus trimiterea în judecată a inculpatului CÎRSTIUC IONUŢ ADRIAN, cercetat în stare de libertate, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat următoarea situaţie de fapt:
La data de 28.02.2015, în jurul orei 05.10, inculpatul CÎRSTIUC IONUŢ ADRIAN a condus un autoturism marca Ford Fiesta pe DN 17 din localitatea Vama, judeţul Suceava, din direcţia Câmpulung Moldovenesc spre Suceava, şi, ajuns în dreptul km 205+80 metri, într-o curbă deosebit de periculoasă, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a lovit parapetul din partea dreaptă a direcţiei sale de mers. Ca urmare s-a produs accidentarea inculpatului şi pagube materiale la autoturism, motiv pentru care a fost transportat la Spitalul municipal Câmpulung Moldovenesc, cu ambulanţa.

La spitalul municipal Câmpulung Moldovenesc, inculpatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând valoarea de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, situaţie în care, după obţinerea consimţământului în scris a inculpatului, i s-a recoltat şi o mostră biologică de sânge.

Deoarece inculpatul era incoerent şi confuz în exprimare a existat bănuiala rezonabilă că acesta se află sub influenţa substanţelor psihoactive, motiv pentru care s-a dispus prelevarea de mostre biologice de sânge şi urină în vederea determinării în organism şi a produselor ori substanţelor stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare acestora, probe care au fost prelucrate de Institutul de Medicină Legală Iaşi, din buletinul de analiză toxicologică – droguri, rezultă că s-au pus în evidenţă THC (tetrahidrocanabinolul (cannabis) - substanţă activă)= 0,9 ng/ml, 11-OH-THC (metabolit activ) – 0,4 ng/ml, THC-COOH (metabolit inactiv) = 13,0 ng/ml.

Din buletinul de analiză toxicologică rezultă că inculpatul avea o îmbibaţie alcoolică de 0,00 g/l, alcool pur în sânge.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Câmpulung Moldovenesc.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

PRIM PROCUROR,
Lucian Stănescu
Mai nouă Mai veche