Conflict de interese administrativ și penal: Ioan Bogdan Codreanu, primarul comunei Pojorâta



Agenția Naționalã de Integritate a constatat existența conflictului de interese de naturã administrativã, precum și indicii privind existența conflictului de interese de natură penală în cazul primarului comunei Pojorâta, Ioan Bogdan Codreanu.

Ioan Bogdan Codreanu, în calitate de primar, pe durata mandatului 2012 - 2016, a încheiat un contract de comodat cu Asociația Club Sportiv „Bucovina” Pojorîta, al cãrei membru fondator era la acel moment, încãlcând astfel dispozițiile art. 70 și art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.

De asemenea, în calitate de primar, a semnat Protocolul de colaborare și contractele de finanțare încheiate între Primãria comunei Pojorîta, județul Suceava și Asociația Club Sportiv „Bucovina” Pojorîta, asociație al cãrei membru fondator fusese.

Agenția Naționalã de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângã Judecãtoria Câmpulung Moldovenesc în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de cãtre CODREANU IOAN-BOGDAN a infracțiunii de conflict de interese, prevãzutã de art. 301 din Codul Penal al României.

Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiazã - de a fi asistată sau reprezentată de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le considerã necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoana evaluată a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apãrare.

Agenția Naționalã de Integritate își exercitã atribuțiile cu respectarea principiilor legalitãții, confidențialitãții, imparțialitãții, independenței operaționale, celeritãții, bunei administrãri, precum și al dreptului la apãrare.

AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE
Mai nouă Mai veche