Valea Moldovei: Dosar penal pentru furt de arbori întocmit de poliţişti, 3 decembrie 2016

La 03.12.2016, ora 08.15, I.P.J. Suceava a fost sesizat prin ”S.N.U.A.U. 112” de un lucrător silvic, despre faptul că, persoane necunoscute au tăiat și sustras cu atelajele hipo, doi arbori din pădurea ce aparține Obștii Cantonului Silvic Valea Seacă, comuna Valea Moldovei.
Polițiștii și specialiștii silvici deplasați la fața locului au identificat la circa 170 m de drumul comunal, în fondul forestier, doi arbori doborâți de vânt, de esență brad, din care unul a fost sustras cu totul, iar celălalt a fost secționat, fiind sustrasă cantitatea de lemn rezultată.
În urma activităților operative întreprinse de polițiști au fost identificați autorii faptei ca fiind un bărbat de 37 de ani, din comuna Valea Moldovei, ce locuiește în apropiere și un bărbat de 36 de ani, din comuna Drăgoiești.
În urma calculului estimativ efectuat de specialiștii silvici a rezultat faptul că, cei doi, au sustras circa 4,00 m.c. lemn rotund de esență brad, valoarea prejudiciului urmând să fie stabilită ulterior.
Cercetările continuă față de cei doi bărbați sub aspectul comiterii infracțiunii de „furt de arbori” ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche