Păltinoasa: Tânăr beat a furat o mașină ca să dea o tură prin comună

La data de 19.03.2017, în jurul orei 00.40, Poliția orașului Gura Humorului a fost sesizată prin ”S.N.U.A.U. 112” despre faptul că, un tânăr din comuna Păltinoasa aflat sub influența băuturilor alcoolice, conduce pe raza localității, autoturismul aparținând unei femei din comuna Păltinoasa, pe care l-a luat fără consimțământul acesteia.
În urma măsurilor operative întreprinse de polițiști, autoturismul a fost oprit pe B-dul Bucovina din orașul Gura Humorului, iar la volanul acestuia a fost identificat un tânăr de 20 de ani, din comuna Păltinoasa, care a declarat faptul că, i-a spus proprietarei autoturismului că îi ia maşina să facă o tură, fără ca aceasta să spună nimic dacă îşi dă sau nu acordul.
Autoturismul reclamat ca furat a fost restituit proprietarei.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de ”furtul unui vehicul în scop de folosinţă”, „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoana care nu posedă permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche