Randament de 6% al dividendului pentru Bermas SuceavaProducătorul de bere Bermas intenționează să distribuie în acest an dividende în valoare de 1,40 milioane lei.

Nu mai puțin de 91,62% din profitul net de 1,53 milioane lei obținut în 2016 de Bermas Suceava (BRM) ar urma să fie distribuit sub formă de dividende. 1,40 milioane lei ar urma să plece către acționari dacă aceștia vor aproba propunerea Consiliului de Administrație pentru Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor din data de 27 aprilie.

Dividendul brut este de 0,0650 lei/acțiune și, raportat la ultimul preț de închidere de la Bursa de Valori București, oferă titlurilor producătorului berilor Suceava, Călimani și Bermas un randament de 6,05%. Știrea a fost pozitiv primită de piață, cotația urcând cu 4,90%, după prima oră a sesiunii bursiere, conform platformei de tranzacționare a IFB Finwest, până la prețul de 1,07 lei/acțiune. La acest nivel, care conferă companiei o capitalizare de piață de 23,06 milioane lei (5,05 milioane euro), randamentul dividendului coboară la 5,77%.

În aceeași zi se va desfășura și Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor unde pe ordinea de zi se află modificarea Actului Constitutiv, aprobarea unor plafoane de credite pentru finanțarea producției în valoare de 7,5 milioane lei și un program de răscumpărări pentru un număr de maximum 1,29 milioane acțiuni proprii, reprezentând 6% din capitalul social al societății, la prețuri egale cu cel de piață, dar în intervalul 0,7 lei/acțiune – 1,3 lei/acțiune.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.