Expoziție de pictură - Luminița Bogdan-Johann

Consiliul Județean Suceava, Muzeul Bucovinei și Centrul Cultural „Bucovina” organizează miercuri, 5 iulie 2017, la ora 14.00, în Salonul Cafeteria al Muzeului de Istorie din municipiul Suceava, vernisajul expoziției de pictură a artistei plastice Luminița Bogdan - Johann.
Artista expozantă, care lucrează în Germania de mai mulți ani, a frecventat cursurile Școlii Populare de Artă Suceava la începutul anilor ­80, unde i-a avut ca profesori pe Ion Mureșan și Virgiliu Parghel.
La Suceava a expus în anii 1981 (la Galeria de Artă - Centru) și 1982 (la IUPS și Star Mod).
În anul 1984 a obținut Locul I la grafică la Festivalul Național „Cântarea României”.
În anul 2009 l-a cunoscut pe desenatorul, pictorul și artistul fotograf Dieter Hiesserer, care i-a influențat maniera de expresie plastică determinând-o să treacă de la stilul clasic - modern la pictura abstractă.
A avut câteva expoziții personale în Elveția (Basel, 2009) și în Germania (Bochum, 2012 și Dusseldorf, 2013).
Expoziția de la Muzeul de Istorie Suceava, care poate fi vizitată în intervalul 1 - 16 iulie a.c., etalează un număr de 25 de lucrări (acryl & ulei/pânză), realizate pe parcursul mai multor ani, dintre care o parte au fost prezentate publicului anul trecut, la Real Art Gallery, cu prilejul revenirii sale - după mai bine de trei decenii - pe simezele sucevene.
Mai nouă Mai veche