Trimitere în judecată: Silviu Ionuț Cimbru - conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată, refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Cimbru Silviu-Ionuț pentru comiterea infracţiunilor de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului” prev. de art. 336 alin. (1) din C. pen., „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată” prev. de art. 335 alin. (2) din C. pen. şi „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice” prev. de art. 337 din C. pen. cu aplicarea art. 38 alin. (1) din C. pen.

Probatoriul administrat în cauză a relevat următoarea situaţie de fapt:

La data de la data de 14.06.2017 inculpatul Cimbru Silviu-Ionuț a condus autoturismul marca „BMW” 318 I cu nr. de înmatriculare S747-NPY pe drumurile publice din oraşul Broşteni, având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.
De asemenea, la data de la data de 18.06.2017, cu toate că avea reţinut permisul de conducere fără drept de circulaţie, inculpatul Cimbru Silviu-Ionuț a condus autoturismul marca „BMW” 318 I cu nr. de înmatriculare S747-NPY pe drumurile publice din oraşul Broşteni, iar fiind condus la Spitalul municipal Vatra Dornei în prezenţa medicului de gardă a refuzat să i se preleveze mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Vatra Dornei.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Prim-procuror,
Bazeliuc Dumitru 

Purtător de cuvânt,
procuror,
Stanciu-Horeanu Ciprian-Laurenţiu
Mai nouă Mai veche