Bilca: Șofer încătușat după ce nu a oprit la semnalul polițișitilor și a fost urmărit pe o distanță de un kilometri



La 30.09.2017, în jurul orei 00.10, în timp ce acționa pe DJ 178C, din comuna Bilca, un echipaj de poliție a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism cu număr de înmatriculare provizoriu, însă conducătorul auto nu s-a conformat, motiv pentru care, s-a procedat la urmărirea acestuia cu semnalele acustice și luminoase în funcționare pe o distanță de aproximativ 1 km, fiind blocat pe marginea carosabilului.
În interiorul vehiculului, polițiștii l-au identificat pe conducătorul auto, ca fiind un bărbat de 42 ani, din comuna Frătăuții Vechi,
Întrucât emana halenă alcoolică, polițiștii i-au solicitat conducătorului auto să se supună testului cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat, după care, a fost condus la spital, unde, în prezența personalului medical, a refuzat să i se recolteze probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Pe timpul conducerii la spital, conducătorul auto a avut un comportament agresiv și agitat, motiv pentru care, a fost încătușat.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „refuz sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche