FOTO Peste 250 de studenți au făcut stagii de practică plătită la Egger Rădăuți

Prin intermediul programului de stagii de practică EGGER dezvoltă tineri ambițioși dornici să acumuleze experiență profesională. Din 2009 și până în prezent peste 250 studenți au efectuat stagii de practică plătită în cadrul fabricii EGGER din Rădăuți. Pe parcursul perioadei de practică studenții au fost implicați direct în activitatea companiei. Astfel, aceștia au experimentat munca în echipă, au luat contact cu un mediu de lucru multicultural, au dezvoltat atât competențe profesionale specifice departamentului în care au lucrat, cât și competențe interpersonale. În urma stagiilor de practică studenții și-au dezvoltat aptitudini și competențe care le vor facilita o adaptare mai eficientă la cerințele actuale de pe piața muncii.

EGGER este un angajator multipremiat care pune mare preț pe opțiunile de dezvoltare individuală şi oferă oportunități profesionale atractive. Compania investește continuu în dezvoltarea forței de muncă din regiunile în care se află fabricile sale. Primele experiențe din piața muncii stabilesc adesea rutele pentru dezvoltarea profesională ulterioară. În acest sens, compania încurajează tinerii ambițioși și îi sprijină în dezvoltarea lor prin intermediul stagiilor de practică.



Începând cu anul 2009 EGGER a dezvoltat un program de pregătire al viitorilor angajați prin intermediul căruia oferă stagii de practică plătită pentru studenți. Până în prezent, mai mult de 250 de studenți au desfășurat stagii de practică în cadrul companiei. Experiența practicii la EGGER este deja primul pas către o carieră în cadrul companiei, astfel, un procent de aproximativ 15% din studenții practicanți au devenit ulterior angajați ai EGGER. În timpul stagiului de practică studenții îşi dezvoltă abilitățile şi competențele sub îndrumarea directă a mentorilor. “Stagiile de practică reprezintă o oportunitate de a lua un prim contact cu piața muncii și îi ajută pe studenți să își formeze o opinie cu privire la cerințele angajatorilor. Suntem bucuroși că putem facilita procesul de dezvoltare al viitorilor specialiști și că îi putem ajuta să dobândească experiență profesională.”, precizează Ioan Banciu, Director Tehnic în cadrul grupului EGGER.




Despre programul de practică
Practica se face în baza unei convenții de practică între EGGER și universități relevante din țară, Universitatea Ștefan cel Mare Suceava având un loc primordial. Programul de stagii de practică se desfășoară pe parcursul a 3 luni, de la începutul lunii iulie și până la finalul lunii septembrie. Procesul de aplicare este simplu: studenții interesați trimit un CV însoțit de o scrisoare de intenție. Selecția candidaților are loc în urma interviurilor și are în vedere criterii precum: specializarea academică, cunoștințe teoretice specifice specializării, cunoașterea unei limbi străine, precum și abilitățile comportamentale, adaptate la valorile companiei.

Activitatea în companiei începe printr-un program de inducție. Apoi, timp de 3 luni studenții sunt implicați direct în activitatea companiei și primesc sprijin din partea mentorilor în realizarea sarcinilor de lucru. Pe timpul perioadei de practică aceștia beneficiază de contract individual de muncă pe durată determinată și sunt remunerați conform strategiei de salarizare de la EGGER. La finalul perioadei de practică studenții elaborează un portofoliu de practică în care descriu activitățile în care au fost implicați și propriile observații despre perioada de practică.



„Prin crearea programelor de stagii de practică aplicăm și în cadrul resurselor umane de la EGGER principiul de dezvoltare durabilă și extinderea afacerii în beneficiul generațiilor următoare. În acest sens, ne-am propus participarea la dezvoltarea aptitudinilor și competențelor individuale ale studenților și adaptarea mai eficientă a acestora la cerințele actuale ale pieței muncii. Concret, transmitem studenților cunoștințe tehnice practice, experimentate la locurile de muncă create special pentru ei în departamentele companiei, care să îi ajute la înțelegerea mai profundă a teoriei studiate la facultate. În plus, le oferim posibilitatea de a desluși valorile companiei, aspect deosebit de important pentru EGGER. Așa cum am declarat la promovarea brandului nostru de angajator, „Nu căutăm doar angajați. Vrem colegi care să ne împărtășească valorile. Care fac lucrurile să se întâmple.” Ca în orice proces desfășurat la EGGER și în relația noastră cu mediul universitar ne-am propus o îmbunătățire continuă. De aceea, la finalul practicii organizăm o ședință de analiză, față în față, studenții și managementul EGGER. Aici ascultăm opinii și ne bucurăm de feedback-ul pozitiv primit de la studenți, de deschiderea lor față de această inițiativă a EGGER și de dorința lor de a se alătura familiei EGGER.” a declarat Daniela Ungureanu, Director Resurse Umane Divizia Est România/ Rusia/ Polonia/ CEE în cadrul Grupului EGGER.
Mai nouă Mai veche