Putna: Motoscuter furat din fața unui bar. Păgubitul, cercetat penal pentru că nu avea permis de coducere



La 02.10.2017, ora 21.51, Postul de poliție comunal Putna a fost sesizat prin „S.N.U.A.U. 112” de un localnic de 58 de ani, despre faptul că, persoane necunoscute i-au sustras un motoscuter.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, profitând de lipsa de supraveghere sau siguranță a mopedului parcat de victimă în fața unui bar din localitate, persoane necunoscute l-au sustras.
În urma măsurilor operative întreprinse de polițiști, autorul furtului a fost identificat ca fiind un localnic de 44 de ani care a sustras mopedul fără să-l conducă și l-a transportat în curtea locuinței sale, aflată în proximitatea barului.
Mopedul a fost recuperat și restituit persoanei vătămate.
Cu ocazia cercetărilor, polițiștii au mai stabilit și faptul că, la 02.10.2017, victima a condus mopedul pe raza comunei Putna, având dreptul de a conduce autovehicule suspendat.
În cauză s-a întocmit dosar penal, bărbatul de 44 de ani, fiind cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „furt calificat”, iar bărbatul de 58 de ani sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche