FOTO Peste 11.000 pachete țigări confiscate la frontiera de nord

În ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră au descoperit și confiscat, pe timpul unor acțiuni în zona de responsabilitate, peste 11.000 pachete țigări, în valoare de aproximativ 130.000 lei. Doi suceveni sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, iar un autoturism în valoare de 9.000 lei a fost indisponibilizat la sediul instituției.

În data de 20 noiembrie, în jurul orei 12.00, un echipaj mobil din cadrul S.P.F. Siret - I.T.P.F. Sighetu Marmației a oprit pentru control, pe raza localității Siret, jud. Suceava, un autoturism marca Seat Alhambra, înmatriculat în România, despre care existau date că transportă țigări de proveniență ucraineană.

Autoturismul era condus de către cetățeanul român Mihai T. în vârstă de 71 de ani, care era însoțit de Alexandru V. , în vârstă de 64 de ani, ambii domiciliați pe raza jud. Suceava.

În urma controlului efectuat asupra mașinii, polițiștii de frontieră au observat, în interiorul unor cutii de carton, mai multe pachete cu țigări. Persoanele în cauză, mașina și pachetele cu țigări au fost duse la sediul instituției în vederea continuării cercetărilor .

În urma inventarierii țigărilor a rezultat cantitatea de 740 de pachete cu țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană.

Țigările în valoare de 8.880 lei și autoturismul în valoare de 9.000 lei au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar cele două persoane sunt cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.





În această dimineață, polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Izvoarele Sucevei - I.T.P.F. Sighetu Marmației au declanșat o acțiune în cadrul Planului de acțiune Contrabanda 2017, pe linia combaterii contrabandei și a traficului cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 02.30, lucrătorii noștri au descoperit, abandonate în apropierea frontierei de stat, pe raza localității Izvoarele Sucevei, patru colete voluminoase care conțineau țigări de contrabandă.

Coletele au fost transportate la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 5.980 pachete cu țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană.

Întreaga cantitate de țigări în valoare de 70.000 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar cercetările continuă în vederea identificării persoanele implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Ieri, 20 noiembrie 2017, pe timpul unor misiuni de supraveghere şi control la frontiera de stat, lucrători din cadrul Sectoarelor Poliției de Frontieră Sarasău și Valea Vișeului au descoperit abandonată, în apropierea frontierei de stat, cantitatea de 4.300 pachete ţigări (2.300 pachete țigări– SPF Sarasău și 2.000 pachete țigări – SPF Valea Vișeului) de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

Întreaga cantitate de țigări, în valoare totală de 50.400 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se efectuează cercetări în vederea identificării şi reţinerii tuturor persoanelor implicate.
Mai nouă Mai veche