Șef nou la IPJ Suceava. Comisarul Adrian Buga, împuternicit adjunct pe linie de judiciar

Rămasă fără inspector șef după pensionarea lui Dorel Aicoboae, Poliția Județeană Suceava era condusă până zilele trecute doar de adjunctul Toader Buliga, împuternicit pe linie de circulație și ordine publică. Toader Buliga este fostul șef de cadre al instituției, iar de acând a rămas la comanda unității nu s-a făcut remarcat în niciun fel. Din contră, unii dintre polițiști îmi spun că ar putea fi cel mai slab manager din istoria unității, mai slab chiar și decât Aicoboae. 

Începând de miercuri, cea de-a doua funcția de adjunct a fost ocupată de comisarul șef Adrian Buga. Ofițerul va coordona, printre altele, serviciile Judiciar, Economic, Arme și muniții.

Adrian Buga are 47 de ani și până acum a fost șef al Serviciului de Operațiuni Speciale. Structura respectivă „este o unitate de suport informativ, tactic-operational şi tehnico-operativ specializat ce deserveşte structurile din componenţa Ministerului Afacerilor Interne - Inspectoratul General al Poliţiei Române şi a Ministerului Public care solicită sprijinul de specialitate în instrumentarea unor cauze complexe în situaţii operative care necesită o acţiune urgentă sau prezintă grad ridicat de risc”.


Nu se știe la acest moment care dintre adjuncții Buliga și Buga va prelua dreptul de semnătură pentru funcția vacantă de inspector șef.
Mai nouă Mai veche