Vicovu de Sus: Tânăr fără permis depistat la volan pe strada Trandafirilor. I s-a făcut dosar penal și a fost amendat pentru că a declarat date de identitate false, nu avea penuri de iarnă și nici trusă de prim ajutor, triunghiuri reflectorizante și extinctor


La data de 28.11.2017, în jurul orei 01.00, o patrulă din cadrul Poliţiei Oraşului Vicovu de Sus, a oprit pentru control pe Strada Trandafirilor, din localitate, autoturismul înmatriculat în străinătate, condus de un tânăr de 19 ani din localitate, care inițial a declarat polițiștilor alte date de identificare.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.
Totodată, tânărul de 19 ani a fost sancționat contravențional conform Legii 61/1991R, deoarece a declarat inițial date false cu privire la identitatea sa și conform O.U.G. nr.195/2002R, întrucât autoturismul nu era echipat cu anvelope de iarnă, nu era dotat cu trusă de prim ajutor, triunghiuri reflectorizante și extinctor, iar ca măsură complementară s-a procedat la reținerea certificatului de înmatriculare.
Mai nouă Mai veche