Un lider de sindicat critică desemnarea lui Valentin Popa în funcția de ministru al Educației



Sorin Dragne, liderul FSLI Sector 1, este de părere că ministrul propus la Educaţie, Valentin Popa trebuie să “rămână în contextul greşelilor făcute de miniştrii Educaţiei”.

„Ministrul propus al Educației să scoată sistemul de învățământ din situația în care este și să-l ducă unde? Important e ca pe lângă greșelile pe care le-a făcut, să nu facă și erori, ca să rămânem în contextul greșelilor făcute de miniștrii Educației. Faptul că e susținut de 45 de rectori, nu spune foarte multe. Nu înseamnă că va fi un bun ministru al Educației. Am avut propuneri dezastruoase ale partidului la mai multe ministere. Aș vrea să-l aud că promite că până la sfârșitul anului 2018 niciun profesor nu va risca să nu-și primeascaă salariul, conform legii”, a declarat, la postul Realitatea TV, Sorin Dragne.

Valentin Popa, ministrul desemnat al Educaţiei Naţionale în Guvernul PSD Vasilica Viorica Dăncilă, este rectorul Universităţii Ştefan cel Mare din Suceava din primăvara anului 2012. El a fost susţinut pentru preluarea portofoliului de organizaţia PSD Suceava, fiind votat de CEx în defavoarea Ecaterinei Andronescu, scrie mediafax.ro.

Valentin Popa s-a născut la 12 iulie 1964, iar din 1989 a început să lucreze la Universitatea Ştefan cel Mare din Suceava, unde din 2012 până în prezent ocupă funcţia de rector.
Mai nouă Mai veche