FOTO VIDEO Imagini document cu vizita lui Billy Graham la Suceava, în 1985: s-a întâlnit cu mitropolitul Teoctist, a vizitat mănăstirile Putna și Sucevița și a predicat la Mănăstirea Vorona

Celebrul predicator Billy Graham, considerat una dintre cele mai mari personalităţi ale secolului XX, a murit miercuri, la vârsta de 99 de ani. În timpul vieții, Billy Graham a predicat în fața a peste 220 de milioane de oameni din 185 de țări. Sfaturile lui Billy Graham au fost căutate de fiecare dintre ultimii 12 președinți ai SUA. Billy Graham s-a aflat timp de 60 de ani consecutiv în „Top 10 cei mai admirați oameni de lume” realizat de institutul Gallup.

În 1985, regimul comunist din România i-a permis lui Billy Graham să viziteze țara noastră. Billy Graham a ajuns cu avionul pe Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava, unde a fost întâmpinat de mitropolitul Moldovei, ÎPS Teoctist, cel care anul următor avea să devindă patriarh al Bisericii Ortodoxe Române.

Billy Graham și ÎPS Teoctist au vizitat împreună Cetatea de Scaun a Sucevei și mănăstirile Sucevița și Putna.

La 8 septembrie 1985, la Mănăstirea Vorona din județul Botoșani, după o liturghie oficiată de ÎPS Teoctist, evanghelistul Billy Graham a predicat în fața unei audiențe estimată la 30-35.000 de persoane.

Pe parcursul vizitei în România, Billy Graham a mai predicat în Catedrala Reformată din Cluj, Catedrala Romano-catolică din Cluj, Biserica Baptistă nr. 2 din Oradea, Biserica Baptistă Speranţa din Arad, Catedrala Ortodoxă din Timişoara, Catedrala Ortodoxă din Sibiu, Catedrala Romano-Catolică Sfântul Iosif din Bucureşti, Templul Coral Evreiesc din Bucureşti, Biserica Penticostală Filadelfia din Bucureşti.

Evanghelistul Billy Graham și Patriarhul Teoctist pe Aeroportul Suceava (1985)
Film documentar difuzat în SUA despre vizita lui Billy Graham în România:


Evanghelistul Billy Graham și Patriarhul Teoctist la Mănăstirea Sucevița (1985)

Evanghelistul Billy Graham și Patriarhul Teoctist la Mănăstirea Sucevița (1985)

Evanghelistul Billy Graham predică la Mănăstirea Vorona (1985)

Evanghelistul Billy Graham predică la Mănăstirea Vorona (1985)
Evanghelistul Billy Graham predică la Mănăstirea Vorona (1985)


Evanghelistul Billy Graham la Arad (1985)

Foto: vaisamar.wordpress.com, bbgp.wordpress.com
Mai nouă Mai veche