Sucevița: Șofer prins din nou băut la volan, reținut în arestul IPJ Suceava


La data de 02.02.2018, ora 18.05, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, a oprit pentru control pe DC neclasificat Voievodeasa, din comuna Sucevița, autoturismul condus de un localnic de 46 de ani.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul are permisul de conducere reținut pentru infracțiunea de conducere sub influența băuturilor alcoolice din data de 06.03.2017.

Totodată, întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de„conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, bărbatul de 46 de ani, fiind reținut pentru 24 de ore și încarcerat în arestul I.P.J. Suceava, urmând ca, la 03.02.2018, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, pentru dispunerea unor măsuri preventive.

Întrucât asigurarea RCA a autoturismului era expirată din 10.10.2017, polițiștii au dispus și măsura sancționării conducătorului auto cu amendă în cuantum de 1.000 lei, iar ca măsură complementară, reținerea certificatului de înmatriculare al autoturismului și a plăcuțelor de înmatriculare, eliberându-se dovadă fără drept de circulație.
Mai nouă Mai veche