Drumul județean 72D, inundat de râul Teșna


Prefectul județului Suceava, Mirela Elena Adomnicăi, și șeful ISU Suceava, general de brigadă Ion Burlui, s-au deplasat în județ, miercuri, 14 martie 2018, pentru a monitoriza situația în zona cursurilor de apă Dorna, Bistrița și Teșna, în contextul avertizării meteo Cod galben de precipitații și avertizării hidrologice. La Doroteia-Frasin s-a constatat necesitatea consolidării malurilor râului Suha și punerea în siguranță a podului de acolo. În acest sens, prin implicarea Primăriei Frasin, s-a intervenit cu 50 de tone de anrocament.

Potrivit informațiilor transmise de SGA Suceava, marți 13 martie 2018, la confluența dintre râul Dorna cu râul Dornișoara, “s-a intervenit pentru deblocarea unei aglomerări de gheață de 60 m lungime. Intervenția s-a realizat cu un buldoexcavator al Primăriei Poiana Stampei”.
Acțiunea de marți a fost coordonată de SH Vatra Dornei – din partea SGA Suceava- și Primăria Poiana Stampei.

Miercuri 14 martie 2018, în jurul orei 6,30, în comuna Poiana Stampei - zona Turbăriei-, pe râul Dorna, s-a intervenit pentru deblocarea unei aglomerări de gheață întinse pe o lungime de 400 m. Intervenția s-a efectuat cu un buldoexcavator al Primăriei Poiana Stampei, acțiunea fiind, de asemenea, coordonată de SH Vatra Dornei, din partea SGA Suceava, și Primăria Poiana Stampei.

Tot miercuri, printr-o acțiune coordonată de directorul SGA Suceava, Daniel Drăgoi, pe râul Teșna, comuna Coșna, s-a intervenit cu un buldoexcavator aparținând comunei Coșna, drumul județean 72D fiind inundat pe o porțiune de 250 metri. Acțiunea s-a desfășurat la ora 10,45, la 250 m aval de confluența râului Teșna cu râul Bancu. “În urma intervenției, cursul râului Teșna a fost deblocat de ghețuri, iar apa s-a retras din drum”, au mai informat reprezentanții SGA Suceava.
Biroul de Presă al Instituției Prefectului-Județul Suceava
Mai nouă Mai veche