Doi ucraineni interziși cinci ani în România după ce au fost prinși cu mașini modificate pentru contrabandă cu țigări


În data de 26 aprilie 2018, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, judeţul Suceava, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au descoperit, pe sensul de intrare în România, două autoturisme, care aveau spaţii special amenajate în bordul acestora, în care transportau țigări de proveniență ucraineană.

În primul autoturism, condus de către cetățeanul ucrainean Mykhailo C., în vârstă de 50 de ani, poliţiştii de frontieră împreună cu reprezentanți de la autoritatea vamală au descoperit, ascunse și nedeclarate, în bordul maşinii, în vederea sustragerii de la controlul vamal, cantitatea de 600 pachete de țigări, marca Rothmans, de proveniență ucraineană.

În al doilea autoturism, condus de către cetățeanul ucrainean Heorhii K., în vârstă de 33 de ani, a fost descoperită, tot în bordul mașinii, într-un spaţiu special amenajat, cantitatea de 450 pachete țigări, de aceeași proveniență, marca Kent.

În ambele cazuri, țigările în valoare totala 1.550 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar conducătorii auto au fost sancționaţi contravențional, cu amendă în valoare de 5.000 lei. De asemenea, autoturismele au fost ridicate în vederea confiscării, iar cetățenii ucraineni au primit interdicție de a intra în România pe o perioadă de 5 ani.
Mai nouă Mai veche