FOTO 65 de arbori tăiați ilegali dintr-o pădure din Cârlibaba care aparține Primăriei Borșa din județul Maramureș

În urma unei patrulări în pădurile proprietate privată de la limita județului Suceava cu județul Maramureș, în zona Cârlibaba, delegații Gărzii Forestiere Suceava au observat tăieri ilegale de arbori într-o suprafață de pădure deținută de Primăria Borșa pe raza județului Suceava. Deoarece era evident că fapta respectivă are caracter de infracțiune silvică, a fost solicitat sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, astfel încât cercetările ulterioare să fie făcute cât mai eficient.

În urma controlului efectuat s-a constatat că, în suprafața de pădure respectivă, s-au tăiat ilegal 65 arbori, cu un volum de 78 mc și o valoare de peste 40000 lei. Pe o parte din cioatele rămase s-a identificat aplicarea unui dispozitiv care ar fi trebuit să justifice tăierea arborilor respectivi. Valoarea prejudiciului constatat este foarte mare deoarece parte din pădurea în cauză are funcții deosebite de protecție a mediului.

Poliția a deschis în cauză un dosar penal, urmând ca faptele să fie cercetate iar cei vinovați să fie trași la răspundere.

Inspector șef,
Mihai GĂȘPĂREL
Mai nouă Mai veche