FOTO Atașatul cultural al Ambasadei SUA în dialog cu studenții USV

La invitația prof. univ. dr. Ștefan Purici, Prorector cu Imaginea universității, relații internaționale și dezvoltare europeană, Domnul Scott A. Reese, atașatul cultural al Ambasadei SUA la București, a susținut, luni, 16 aprilie, o prelegere la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava.

Intitulată The life of an American diplomat: challenges and perspectives, prelegerea a angrenat publicul numeros – studenți, cadre didactice și alți invitați prezenți la eveniment – într-o dezbatere care a atins subiecte precum: parcursul academic al tinerilor și cariera în diplomație, rolul diplomației culturale în politica externă a unui stat, contextul politic actual, rolul limbilor sub aspectul comunicării diplomatice, impactul diferențelor culturale în configurarea geopolitică a lumii etc. Totodată, Domnia Sa a împărtășit din experiențele sale profesionale în calitatea de membru al misiunilor diplomatice ale SUA în Norvegia, Mali, Nordul Irakului, Beijing, Bagdad, regiunea kurdă din Irak și, în prezent, București. Sesiunea de întrebări și răspunsuri a fost una foarte incitantă, generând opinii și comentarii pe cât de concrete pe atât de deschise și argumentate.

Scott A. REESE și-a început activitatea profesională în domeniul IT, specializându-se ulterior, prin intermediul studiilor de doctorat, în ingineria sistemelor. Domnia Sa are o bogată activitate didactică, atât la nivel preuniversitar, unde a predat algebra, cât și la nivel universitar, în domeniul calculatoarelor.

Reamintim, cu această ocazie, că prima întâlnire cu studenții unei universități românești a Excelenței Sale, Domnul Hans Klemm, Ambasadorul SUA la București, a avut loc la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, în ianuarie 2016.



Mai nouă Mai veche