FOTO Împărțirea cu oul sfințit, tradiție respectată de polonezii din județul Suceava

Uniunea Polonezilor din România a sărbătorit a doua zi de Paște, la Casa Polonă din Solonețu Nou, împărțirea cu oul sfințit.

La evenimentul de la care nu au lipsit mîncărurile tradiţionale şi muzica au participat sute de etnici polonezi.

Au fost la Soloneţu Nou şi PreaSfinţia Sa Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași, președintele Uniunii Polonezilor din România, Ghervazen Longher, şi deputata Uniunii în Parlamentul României, Victoria Longher.

Ghervazen Longher i-a mulţumit episcopului pentru că a acceptat invitaţia şi a spus că „în comunitatea noastră împărțirea cu oul sfințit este o sărbătoare importantă deoarece ne unește pe toți polonezii”. Preşedintele UPR a adăugat: „Mulțumiri tuturor preoților care au făcut un sacrificiu să fie împreună cu noi. Îl salut pe părintele Ionuț Strejac, trimisul nostru la Vatican cu care ne mîndrim”.

La rîndul ei, deputata Victoria Longher a spus: „Îmi face o deosebită plăcere să fiu aici cu voi să împărțim împreună ca în fiecare an oul sfințit care reprezintă un simbol al vieții fără sfîrșit. Consider că este un moment deosebit pe care familia lărgită a polonezilor din România și din Bucovina marchează bucuria unei sărbători străvechi care merită să fie transmisă generațiilor următoare”.















Mai nouă Mai veche