Hoți de biciclete de lux, săltați de polițiști români într-un dosar al procurorilor belgieni

În urma cooperării internaţionale dintre polițiștii români și autoritățile belgiene, sub coordonarea D.I.I.C.O.T., au fost recuperate 46 de biciclete de lux, sustrase din străinătate. Gruparea infracțională care a comis furturile din magazine a fost destructurată.

În perioada 3 – 4 aprilie 2018, pe teritoriul României, polițiștii Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul I.G.P.R. şi cei de la inspectoratele de poliție județene Neamţ şi Suceava au desfășurat o acțiune, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală, la care au participat și poliţişti belgieni.

Ancheta comună s-a desfăşurat în cadrul unui dosar penal ce vizează comiterea a 11 furturi din magazine de bicilete de lux, fapte comise prin spargerea vitrinelor sau ruperea acoperişului, după ce, în prealabil, ar fi fost sustrase autoutilitare pentru transport. Membrii unei grupări organizate ar fi comis mai multe infracţiuni de furt calificat, totalul prejudiciului fiind de aproximativ 500.000 de euro.

Astfel, au fost efectuate percheziţii la locuințele unor persoane fizice şi la sedii de firme, în urma cărora au fost depistate şi ridicate 46 de biciclete de lux şi 10 cadre cu accesorii pentru alte 10 astfel de biciclete, valoarea lor fiind de aproximativ 50.000 de euro.

Bicicletele ar fi fost provenite din furturi comise pe teritoriul Belgiei sau a altor state, ca Germania şi Spania.

Totodată, a fost reţinut un cetăţean român, în baza unui mandat european de arestare, acesta fiind bănuit de comandarea şi comercializarea de astfel de bunuri, în ţară. Acesta a fost arestat preventiv, în vederea predării lui autorităţilor judiciare din Belgia.

Până în prezent, au mai fost arestaţi preventiv, în acest caz, doi cetăţeni români implicaţi în comiterea furturilor şi transportul bunurilor spre România. De asemenea, ancheta a vizat şi mai mulţi cetăţeni din Republica Moldova, implicaţi în comiterea acestor fapte.

Activităţile de urmărire penală desfăşurate pe teritoriul României s-au făcut în baza unui ordin european de anchetă emis de Tribunalul de primă instanţă din Bruxelles, Belgia.
Mai nouă Mai veche