Vama: Polițiștii au confiscat 1,6 tone de fier vechi transportat fără documente de proveniență


La data de 14.04.2018, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului C-lung Moldovenesc, a oprit pentru control pe DN 17 din comuna Vama, autoutilitara condusă de un bărbat de 47 de ani din comuna Cornu Luncii, care transporta deșeuri de materiale feroase (fier vechi).

În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că atât conducătorul auto cât și pasagerul din vehicul, un bărbat de 29 de ani din aceeași localitate, nu dețin documente legale de proveniență pentru bunurile transportate, motiv pentru care, autoutilitara a fost condusă la un centru special de colectare a fierului vechi din municipiul Câmpulung Moldovenesc. În urma inventarierii și cântăririi, s-a stabilit că în vehicul era transportată cantitatea de 1.640 kg de material feros, fără acte.

Cu ocazia audierilor, bărbatul de 29 de ani, din comuna Cornu Luncii, a declarat faptul că, fierul vechi a fost achiziționat de la diferite persoane fizice de pe raza municipiului Câmpulung Moldovenesc și a comunei Vama și urma să fie comercializat la o firmă de specialitate din municipiul Suceava.

În cauză s-a dispus sancționarea contravențională și confiscarea cantității de 1.640 kg de material deșeuri feroase, în valoare de circa 1.270 lei, care au fost predată reprezentanților societății de colectare.
Mai nouă Mai veche