FOTO Militari ucraineni, instruiți la Școala de jandarmi Fălticeni

În perioada 21 – 25 mai 2018, ca urmare a invitației adresate de partea română, o delegaţie a Gărzii Naţionale din Ucraina, formată din 5 ofiţeri superiori, participă la sediul Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi “Petru Rareş” Fălticeni la activitatea 2.1 „Atelier de lucru privind formarea inițială în domeniul intervenției profesionale”. Cei cinci ofiţeri sunt responsabili de managementul activităţilor de instruire a unităților de securitate publică din cadrul G.N.U.

Pe durata atelierului de lucru, delegaţia ucrainiană va fi informată cu privire la organizarea și desfășurarea activităților de pregătire în cadrul Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi Fălticeni, precum şi referitor la activitățile specifice pregătirii în domeniul „intervenției profesionale”, la nivelul instituţiei noastre de învăţământ.

Activităţile planificate a se desfăşura vor consta în prezentarea concepţiei şi a modului de elaborare a documentelor specifice pregătirii inițiale a viitorilor subofiţeri, precum şi asigurarea transferului de expertiză în beneficiul reprezentanţilor Gărzii Naţionale din Ucraina, potrivit domeniului activităţii.

***
Vizita delegaţiei ucrainiene se înscrie în cadrul proiectului “Asistență tehnică pentru consolidarea Gărzii Naţionale din Ucraina”, cu finanţare din bugetul M.A.E.

Obiectivul general al proiectului din care face parte şi această activitate constă în întărirea profesionalismuluipersonalului din Garda Naţională din Ucraina de executare a misiunilor de securitate din competență, iar organizarea acestei activităţi la Jandarmeria Română contribuie la îndeplinirea obiectivelor asumate în proiect, precum şi la demersurile de întărire a cooperării bilaterale dintre instituţii noastre.

























Mai nouă Mai veche