Incendiu, joi dimineață, la fabrica de reșapat cauciucuri din Slobozia


Incendiu în localitatea Slobozia
03.05.2018, ora anunțării la 112 - 4:38

Militarii Gărzii de Intervenție Siret și ai Detașamentului de Pompieri Rădăuți, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Grănicești și Milișăuți, au intervenit cu cinci autospeciale cu apă și spumă și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu, izbucnit la o hală de reciclare anvelope, din satul Slobozia, comuna Grănicești.
La sosirea echipajelor, ardea în interiorul halei, cu pericol de propagare a flăcărilor la întreaga construcție și la deșeuri de anvelope depozitate în apropiere.
Au ars echipamente electrice, pulberi textile și de cauciuc, benzi transportoare din cauciuc și patru panouri tip „sandwich” din pereții halei. S-au degradat componente ale unor utilaje tehnologice. Flăcările au fost localizate și lichidate la timp, înainte ca acestea să se propage la întreaga clădire și la utilajele din interior.
Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unor scântei mecanice, provenite de la utilaje tehnologice, și care au aprins pulberi textile din componența anvelopelor.
Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat hala de reciclare, cu utilajele și bunurile aferente.

Mai nouă Mai veche