Șoseaua blestemată! Proiectantul lucrărilor rămase de executat la centura Sucevei a intrat în insolvență


Ghinioanele se țin lanț de șoseaua de centură a municipiului Suceava. Început în urmă cu mai bine de zece ani, drumul de 13 kilometri rămâne doar un vis pentru suceveni.

Firma care a început și executat parte din lucrări, SCCF - Grup Colas Iași, a intrat de mult în faliment, iar contractul a fost reziliat și șantierul abandonat.

Falimentul pare să bată și la ușa unei alte firme importante din acest proiect: SC Luca Way SRL București. Este vorba de firma care a oferit asistența tehnică pe durata proiectului. În plus, în 2016 Luca Way SRL a fost angajată și să actualizeze la noile realități proiectul tehnic pentru construirea variantei ocolitoare.

Zilele trecute, Judecătorul sindic Nicolae PREPELIŢĂ de la Tribunalul Bucureşti a admis cererea societății Luca Way şi a dispus deschiderea procedurii generale de insolvenţă, iar în funcţia de administrator judiciar provizoriu a numit practicianul AA TOTAL INSOLVENCY IPURL, scrie supervizor.ro.

Luca Way SRL București este deținută de Radu Luca, Mihai Florin Luca și Carmen Maria Godun. Deși are zeci de contrate cu statul, societatea trece și-a redus cifra de afacere și raportează doar pierderi în ultimii ani.

Conform documentelor depuse la dosar, Luca Way are datorii mai vechi de 60 de zile de 842.635,24 lei. În plus, într-un dosar aflat în apel Tribunalul Bacău a obligat firma să returneze Primăriei Bacău
3.292.046 lei reprezentând „contravaloare prejudiciu produs prin executare necorespunzătoare a contractului”.

Pe de altă parte, într-un alt dosar insolvența firmei Luca Way SRL a fost cerută și de creditorul ROMINFO CONSULTANŢĂ & STATISTICĂ SRL Bacău.

Conform bilanțului pe 2017, Luca Way SRL ar acumula datorii de 5,56 milioane de lei.

Următorul termen de judecată în dosarul de insolvenţă al debitoarei LUCA WAY SRL Bucureşti, este programat pe 3 septembrie 2018.
Mai nouă Mai veche