Pașapoartele simple temporare se vor elibera doar în situații obiective, pe bază de documente justificative

Conform noilor modificări aduse legii referitoare la regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, începând cu data de 20 iulie 2018, pașapoartele simple temporare vor fi eliberate, pe baza unor documente justificative, doar în situații obiective, atunci când, din motive de sănătate, familiale sau profesionale, este necesară și urgentă prezența persoanei pe teritoriul altui stat și nu există timpul necesar pentru emiterea unui paşaport simplu electronic.

Aceste situații trebuie dovedite cu documente care să ateste motivele de sănătate, familiale sau profesionale care determină necesitatea și urgența deplasării persoanei în străinătate, pașapoartele fiind eliberate în cel mult 3 zile lucrătoare de la data depunerii cererii.

În cazul persoanelor care nu doresc să li se elibereze un paşaport simplu electronic, se poate elibera paşaportul simplu temporar, dar în termen mai mare decât în cazul situațiilor de urgență menționate mai sus.

Din data de 20 iulie 2018, data intrării în vigoare a noilor reglementări, se vor prelua și cererile pentru pașapoartele simple electronice cu valabilitate de 10 ani, pentru persoanele cu vârsta peste 18 ani. Modificările la Legea 248/2005 au fost aprobate prin Legea nr.133 din 18 iunie 2018, publicată în Monitorul Oficial din 20 iunie 2018.

Biroul de presă al Instituției Prefectului-Județul Suceava

Niciun comentariu

Un produs Blogger.