Suceava, locul 13 în topul Forbes Best Cities 2018

La începutul acestui an, cea mai cunoscută afacere românească din județul Suceava, înghețata Betty Ice, fondată și deținută de Vasile Armean, a devenit pe gustul Unilever South Central Europe.



Oficialitățile din Suceava au spus pentru Forbes România că turismul este principala oportunitate de dezvoltare a orașului, în condițiile în care municipiul a primit distincția de „Destinație europeană de excelență” din partea Comisiei Europene.

Cea de-a doua oportunitate o reprezintă crearea unui Parc Economic Industrial, prin înființarea acestui parc industrial, astfel încât să atragă investitori. Cea de-a treia oportunitate de dezvoltare a Sucevei este „Green City – oraș poluare 0”, având trei direcții: electromobilitatea (14 automobile electrice pentru autorități și 10 biciclete electrice, precum și infrastructura pentru încărcarea și închirierea acestora), managementul modern și eficient al iluminatului public și biomasa, centrala termică a Sucevei fiind pe biomasă.

De asemenea, pentru acest an, oficialitățile municipiului au alocat aproape 200 de milioane de lei pentru a sărbători Centenarul Marii Uniri, Suceava fiind unul dintre punctele centrale ale aniversării naționale (28 noiembrie, Unirea Bucovinei cu România).

La începutul acestui an, cea mai cunoscută afacere românească din județul Suceava, înghețata Betty Ice, fondată și deținută de Vasile Armean, a devenit pe gustul Unilever South Central Europe. Compania a fost preluată printr-o tranzacție estimată la 80-100 de milioane de euro. Betty Ice a ocupat și locul secund în Top Forbes 500 companii 2017, pe baza datelor din 2016, datorită unui profit net de 23,3 milioane de lei, la o cifră de afaceri de 126,7 milioane de lei.

Cel mai mare business autohton din județ este Iulius Mall Suceava, care a generat un profit de 95,8 milioane de lei, la afaceri de 39,8 milioane de lei.

În total, 11 companii din județ au intrat în acest top, cumulând un profit net de aproape 218 milioane de lei, la afaceri de aproape 1,1 miliarde de lei.


SUCEAVA ÎN 2017
  • REGIUNE DE DEZVOLTARE: NORD-EST
  • POPULAȚIA JUDEȚ DUPĂ DOMICILIU: 746.192
  • INDUSTRII PRINCIPALE: FURNIRE ȘI PANOURI DIN LEMN, PRODUSE CHIMICE ORGANICE, LACTATE, HÂRTIE, COMERȚ
  • PIB/CAPITA ÎN 2017 (MII LEI): 20,7
  • SALARIU MEDIU NET LUNAR 2017 (LEI): 1.879
  • ISD/CAPITA (MII EURO): 501
  • ȘOMAJ LA SFÂRȘIT DE AN 2017 (%): 5,1
  • PROFIT NET PER CAPITA (EURO): 361
  • FIRME ACTIVE LA 1.000 DE LOCUITORI: 19,7
  • CIFRA DE AFACERI PER CAPITA (EURO): 4.773
Mai nouă Mai veche