VIDEO Cum s-a produs accidentul mortal provocat de directorul tehnic al Direcției Silvice Suceava, Valerian Solovăstru. Imagini de pe camera de supraveghere

Am obținut imaginile de pe camera de supraveghere cu accidentul mortal de la Ilișești, în care mașina condusă de directorul tehnic al Direcției Silvice Suceava, Valerian Solovăstru, a lovit o fată de 12 ani.

În imagini se poate observa cum mașina de pe prima bandă încetinește pentru a acorda prioritate unui grup de trei fete. Pe banda a doua vine însă în viteză autoturismul BMW condus de Valerian Solovăstru. La rândul lor, fetele se angajează în traversarea drumului pe trecerea de pietoni în pas alert. Una dintre fete este lovită în plin.

În zona în care s-a produs accidentul viteza de deplasare este restricționată la 30 km/h prin indicatoare rutiere amplasate pe marginea drumului.

Victima, Albertina R., era legitimată la CSM Suceava, secția de atletism. Ea era campioană naţională cu echipa la cros, la categoria juniori III.

Valerian Solovăstru a ocupat funcția de director general al Regiei Naționale a Pădurilor „Romsilva” în perioada 2009-2012. 



Conform IPJ Suceava: „La 31.07.2018, în jurul orei 09.55, în timp ce conducea autoturismul pe D.N. 17, pe raza comunei Ilişeşti, un bărbat de 56 de ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, a surprins şi accidentat o minoră de 13 ani, din comuna Ilişeşti, care era angajată în mod regulamentar în traversarea părţii carosabile, pe marcaj pietonal.
Din accident a rezultat rănirea gravă a pietonului care a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, unde, ulterior, a decedat.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma administrării probatoriului în cauză, organele de cercetare penală din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava au dispus reţinerea suspectului pentru 24 ore, acesta fiind introdus în CRAP al IPJ Suceava.
În cauză s-a întocmit dosar penal ce va fi soluţionat procedural”.
Mai nouă Mai veche