Vizita unei delegații din Vietnam la Prefectura Județului Suceava

O delegație din Republica Socialistă Vietnam, condusă de dna Tran Thi Thanh Nhan, consul onorific al României în Ho Shi Min, s-a aflat joi, 23 august 2018, la Prefectura Județului Suceava, în cadrul unei vizite pe care a desfășoară în România.

Din delegație au făcut parte ambasadorul României în Vietnam, dl Valeriu Artenie, și soția sa.

Subprefectul Silvia Boliacu a adresat salutul de bun venit membrilor delegației în județul Suceava și a felicitat-o pe d-na Tran Thi Thanh Nhan pentru proiectul de a realiza un film documentar despre Bucovina, promovând astfel valorile acesteia.

Subprefectul Boliacu a prezentat, apoi, județul Suceava, începând de la relief, populație, resursele naturale și minoritățile conlocuitoare, până la obiectivele înscrise în patrimoniul național și în Unesco, turismul cultural, balnear și de agrement. Subprefectul a arătat că autoritățile sucevene sunt constant preocupate în promovarea turismului: „Ne preocupăm în permanență pentru atragerea de fonduri interne și europene pentru proiectele de promovare a turismului”, a menționat subprefectul Silvia Boliacu.

La rândul său, ambasadorul Valeriu Artenie a mulțumit pentru primire: „Este o mare onoare pentru mine să vizitez județul Suceava, alături de distinsa d-nă consul, o personalitate foarte cunoscută în țara noastră. Chiar dacă scopul vizitei noastre principal este realizarea unui film de prezentare turistică a României, am dori cu acest prilej să acoperim nu numai dimensiunea turistică a relațiilor noastre, ci și alte domenii de activitate – economică, culturală, științifică, cu o abordare mai cuprinzătoare”.Consulul onorific al României în Ho Shi Min, dna Tran Thi Thanh Nhan, a mulțumit pentru posibilitatea de a ne cunoaște regiunea, a precizat că este prima sa vizită în țara noastră și s-a declarat “impresionată” de cele văzute până acum. Ea a mulțumit și pentru posibilitatea de a realiza un film documentar în România și în județul nostru, pentru ca toate popoarele asiatice să aibă posibilitatea de a cunoaște poporul român și oportunitățile oferite România. “În afară de turism, vom acționa pentru a conștientiza cercurile de afaceri din Vietnam asupra oportunităților de a investi în România, de afaceri cu România, inclusiv cu județul Suceava. Aș dori să invit oameni de afaceri români să viziteze Vietnamul, pentru a cunoaște oportunitățile de afaceri cu companiile din Vietnam. Totodată, doresc să organizez o misiune de afaceri din Vietnam în România, care, pe de o parte să promoveze exporturile vietnameze, iar pe de alta și importurile din România. Încercăm să identificăm produsele pe care le putem aduce din România, aceasta ar fi principalul obiectiv al ambasadei și consulatului. Vreau să construiesc ceva durabil pentru relațiile dintre Vietnam și România”, a declarat consulul onorific al României în Ho Shi Min, d-na Tran Thi Thanh Nhan.

Biroul de presă al Instituției Prefectului - Județul Suceava

Niciun comentariu

Un produs Blogger.