Bucovina Rădăuți - Știința Miroslava: 2-0

Bucovina a câștigat în prelungiri partida cu Știința Miroslava din Cupei României și va aduce, după 35 de ani, o echipă din prima ligă la Rădăuți.

Stadionul municipal din Rădăuți a găzduit, miercuri seară, partida Bucovina Rădăuți – Știința Miroslava din turul al patrulea al Cupei României. Cele două formații s-au bătut pentru un loc în șaiseprezecimi.

La finalul primelor 90 de minute, scorul era la egalitate 0-0. Rădăuțenii au avut mai mult noroc în prelungiri. Stănescu a marcat în minutul 94, dintr-un șut de la 14 metri, după un corner executat de Ungureanu.

Tabela a fost închisă din prima repriză a prelungirilor. În minutul 101, Ionesi inscrie pentru 2-0 cu un șut din 10 metri, după un contra-atac de trei contra patru.

Miroslava rămâne în zece oameni imediat după al doilea gol, când Răzvan Gorovei vede al doilea galben pentru un fault din spate. Oaspeții se trezesc apoi cu șansa nesperată de a reduce din scor. Marin este faultat în careu, iar arbitrul dictează penalty. Portarul Puianu apără șutul, dar arbitrul dispune repetarea loviturii din cauză că Bălan ar fi intrat în careu. Puianu apără din nou și scorul rămâne 2-0.

Bucovina Rădăuți se califică în 16-imi, acolo unde va întâlni o echipă din prima liga. Ultima calificare a unei echipe rădăuțene în șaisprezecimile Cupei Romaniei datează din 1983. Atunci, Metalul Rădăuți era învinsă în această fază a competiției, pe teren propriu, de FC Argeș Pitești, cu scorul de 1-3.

Bucovina Rădăuți: Puianu, Antonesei, Ciobanu, Visinar, Alecsandru, Danila, Stanescu, Ungureanu, Stoian, Busuioc, Buziuc.
Rezerve: Marcu, Coroama, Bosinceanu, Cerlinca, Balan, Vitu, Ionesi.

Știința Miroslava: Turita, Tacutanu, Bucur, Vladeanu, Agrigoroaei, Milea, Bordeianu, Savoaia, Iovu, Sandu, Chirila.
Rezerve: Bilba, Dodan, Nemtanu, Marin, Botezatu, Cerneutanu, Gorovei.

Mai nouă Mai veche