Șofer care a fugit când a văzut mașina poliție, urmărit și încătușat. Avea 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat


La 14.09.2018, ora 22.15, în timp ce acționa pe raza localității Văratec din orașul Salcea, un echipaj de poliție a observat un autoturism al cărui conducător auto, la vederea autospecialei de poliție a sporit viteza de deplasare și a virat brusc pe strada Pepinierei, motiv pentru care polițiștii au efectuat semnalul regulamentar de oprire, însă, conducătorul auto nu s-a conformat, acesta fiind urmărit pe o distanță de circa 1 km, până la DJ 290, reușindu-se blocarea vehiculului.
Conducătorul auto a fost imobilizat și încătușat de polițiști, acesta fiind identificat ca fiind un bărbat de 51 de ani, din comuna Verești.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.