Focar de meningită acută virală la Grădinița cu Program Prelungit nr. 9 „Princhindel” din Burdujeni. Unitatea a fost închisă de DSP din cauza aglomerației și aprovizionării deficitare cu substanțe dezinfectante



La Gradinita cu Program Prelungit nr. 9 din Burdujeni, evolueaza un focar de meningita acuta virala.

Până în prezent sunt înregistrate trei cazuri de îmbolnăvire la copiii cu vârsta de cinci ani din cadrul grupelor mari A si D. Copiii sunt internati la Sectia de Boli Infectioase din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Suceava si se afla sub tratament.

„Date fiind potentialul mare de contagiozitate al acestei afectiuni, gradul mare de aglomeratie al acestei unitati de invatamant, aprovizionarea deficitara cu substante dezinfectante, am propus Inspectoratului Scolar Judetean Suceava emiterea unei decizii de inchidere temporara unitatii de învatamant, pe perioada necesara efectuarii operatiunilor de dezinfectie a intregii unitati prescolare”, a spus directorul DPS Suceava, Cătălina Zorescu.

Grădinița va fi închisă de marți, la ora 12.00.

Dezinfectia va fi facuta cu firme specializate, cu substante eficiente si autorizate de Ministerul Sanatatii, sub supravegherea personalului medical din unitate.

„Am solicitat de asemenea sa fie informati toti parintii despre situatia existenta si despre necesitatea prezentarii copiilor lor la medic in cazul aparitiei unor simptome de boala, vom reveni cu informatii infunctie de evolutia situatiei epidemiologice”, a mai spus Cătălina Zorescu.
Mai nouă Mai veche