Pasul Mestecăniş a fost blocat de un autocar neechipat pentru iarnă a derapat



Utilajele Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) acţionează pe DN 17, în Pasul Mestecăniş, judeţul Suceava, după ce drumul a fost eliberat, prin repunerea în circulaţie a unui autocar care nu mai putea să înainteze.

Potrivit unui comunicat al companiei, autovehiculul, care nu era echipat cu anvelope corespunzătoare pentru iarnă, a derapat şi a blocat drumul, împiedicând astfel utilajele CNAIR aflate în zonă să acţioneze.

„Situaţii similare pot fi întâlnite şi în alte zone ale ţării, unde condiţiile meteo au surprins conducătorii auto nepregătiţi pentru condiţii de iarnă. Atragem atenţia că autovehiculele care circulă pe drumurile publice fără a fi echipate corespunzător pentru iarnă riscă să derapeze şi să blocheze arterele rutiere, împiedicând inclusiv acţiunile de deszăpezire. Facem apel la participanţii la trafic să se informeze înainte de a pleca la drum în legătură cu situaţia din zonele pe care urmează să le tranziteze, să aibă autovehiculele echipate de iarnă, să circule prudent şi să respecte eventualele restricţii impuse pe anumite sectoare de drum”, atrage atenţia CNAIR.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.
Mai nouă Mai veche