Un TAF bucșit cu țigări de contrabandă a lovit două mașini de pompieri, a distrus un gard și un scuter și s-a oprit într-un copac după ce a fost urmărit trei kilometri de poliție. Șoferul a reușit să fugă


La data de 02.10.2018, în jurul orei 21.50, o patrulă din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta, s-a sesizat despre faptul că un utilaj forestier tip TAF, a demarat cu viteză dinspre satul Izvoarele Sucevei, către comuna Cârlibaba și a acroșat două autospeciale ale pompierilor care interveneau la stingerea unui incendiu, după care, conducătorul vehiculului și-a continuat deplasarea, trecând peste un gard și peste un motociclu parcat.
Polițiștii au procedat la urmărirea utilajului cu autospeciala din dotare aproximativ 2-3 km, conducătorul auto fiind somat să oprească (inclusiv că se va folosi armamentul din dotare), ocazie cu care, tânărul de la volan, a pierdut controlul asupra direcției de mers și s-a izbit într-un copac de pe malul râului Izvor, după care a coborât și a fugit în zona împădurită. Pentru sprijin a fost solicitată o patrulă a poliției de frontieră.
În urma verificării interiorului utilajului forestier, polițiștii au identificat 2.488 de pachete cu țigări de contrabandă cu timbru de provenință ucraineană, o plăcuță de înregistrare auto și alte bunuri.
Țigările în valoare de circa 28.730 lei au fost confiscate, iar utilajul forestier în valoare de circa 100.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul poliției de frontieră.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că utilajul forestier a fost condus de un tânăr de 18 ani, din comuna Izvoarele Sucevei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „contrabandă” și ,,distrugere”, cercetările fiind continuate de polițiști pentru identificarea conducătorului auto.
Mai nouă Mai veche