VIDEO Scandal în trafic, la Marginea. Doi frați beți mangă, opriți de poliție. Unul dintre ei a fost încătușat, celălat e cercetat penalLa 07.10.2018, ora 18.20, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism care circula pe DN 17A Marginea - DN 2E Horodnic de Sus, însă conducătorul auto nu s-a conformat, motiv pentru care, s-a procedat la urmărirea acestuia cu semnalele acustice și luminoase ale autospecialei de poliție în funcțiune, autoturismul fiind blocat în trafic după aproximativ 2 km.

Conducătorul auto a fost identificat de polițiști ca fiind Valeriu Rotaru, un localnic de 60 de ani, ocazie cu care, în autoturism a fost legitimat și fratele acestuia, Gheorghe Rotaru, de 59 ani, din aceeași localitate, care se afla în stare avansată de ebrietate, acesta proferând expresii jignitoare la adresa polițiștilor, iar la solicitarea de a înceta, a devenit violent, atât verbal, cât și fizic, fiind imobilizat, încătușat și condus la sediul poliției.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul de 60 de ani nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.

Totodată, întrucât emana halenă alcoolică, polițiștii i-au solicitat conducătorului auto să se supună testului cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat, după care, la spital, a refuzat și recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „refuzul sau sustragerea conducătorului unui vehicul de a se supune prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, ce va fi soluționat procedural.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.