VIDEO Un militar beat și-a omorât mătușa pe trecerea de pietoni și a fugit de la locul accidentului. A fost găsit și reținut în arestul poliției

Accidentul s-a produs vineri seară, în jurul orei 19.00, în comuna Păltinoasa din Județul Suceava. Ioan Carpiuc, în vârstă de 48 de ani, cadru militar, circula la volanul unui Ford Focus, pe DN17, dinspre Gura Humorului spre Suceava. Din cauza vitezei și pentru că se afla sub influența băuturilor alcoolice, militarul a lovit-o violent pe Ileana Carpiuc, de 75 de ani, care traversa drumul pe trecerea de pietoni din fața fostului sediu al primăriei din comună. Bătrâna era chiar mătușa șoferului.

Victima a fost proiectată la o distanță de 14 metri. Manevrele de resuscitare nu au dat rezultat. Medicii au pronunțat decesul femeii.

Militarul a fugit de la locul accidentului. Polițiștii au împânzit zona și au făcut 20 de filtre rutiere pentru a-l identifica pe fugar. În paralel, au fost vizionate imagini de pe camerele de supraveghere. Polițiștii l-au identificat pe suspect după aproximativ patru ore. Ioan Carpiuc a fost găsit acasă, iar mașina era în garaj, cu avarii în partea dreapta față.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Ioan Carpiuc este cercetat penal pentru „ucidere din culpă”, „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului” şi „părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie”. Suspectul a fost reținut pentru 24 de ore de procurorii de la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iași. Militarul a fost încarcerat în arestul IPJ.

Mai nouă Mai veche