Grevă generală la Mina de Uraniu CruceaMinerii de la Crucea au declanșat greva generală pe termen nelimitat din cauză că nu și-au mai primit salariile de două luni, iar tichetele de masă de mai bine de un an.

Ortacii de la mina de uraniu de la Crucea au intrat în grevă generală pe termen nelimitat. Minerii sunt nemulţumiţi că nu şi-au mai luat salariile de două luni. Restanțe de un an sunt și la tichetele de masă, iar suplimentul alimentar nu l-au mai primit de un an și jumătate.

Sucursala Crucea are restanțe mari la aproape toți furnizorii, iar recent a rămas și fără pază. În total, datoriile sucursalei se ridică la 3,5 milioane de lei.

Situaţia este disperată, iar oamenii ameninţă că se vor bloca în subteran.

Minerii cer ca la faţa locului să vină conducerea Companiei Naţionale a Uraniului, dar şi ministrul Energiei. Ortacii vor să discute cu decidenții despre situaţia actuală şi despre ce se va întâmpla în viitor cu această mină. De asemenea, minerii vor să picheteze sediul CNU şi al Ministerului Energiei. Eu au făcut deja demersuri pe lângă Primăria Bucureşti pentru a obţine autorizaţiile necesare.
Mai nouă Mai veche