Transport repetitiv de lemn rotund de esență rășinoase, cu același aviz de însoțire, depistat la Sadova

La 31.10.2018, ora 16.25, un echipaj din cadrul Poliției municipiului C-lung Moldovenesc a oprit pentru control pe DN 17A, din comuna Sadova, autocamionul încărcat cu material lemnos, condus de un bărbat din comuna Fundu Moldovei, însoțit de administratorul unei societății comerciale, un bărbat de 36 de ani, din comuna Fundu Moldovei.
Întrucât existau suspiciuni cu privire la transportul repetitiv cu același aviz de însoțire a materialului lemnos, polițiștii au solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, acesta transporta cantitatea de 16,04 m.c. lemn rotund de esență rășinoase și nu 15,66 m.c. conform documentelor.
Având în vedere caracterul de repetabilitate al transportului de material lemnos, societatea comercială care a efectuat transportul a fost sancționată contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de circa 5.000 lei a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Pojorâta.
Mai nouă Mai veche