Un nou mandat la șefia DNA Suceava pentru botoşăneanca Mihaela Mihai PopaBotoşăneanca Mihaela Mihai Popa a fost confirmată în funcţia de şef Serviciul teritorial Suceava din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Confirmarea a venit în urma unui interviu susţinut luna trecută, după ce DNA a scos la concurs toate funcţiile de conducere de la nivelul structurilor din teritoriu.

În urma validării rezultatelor, conducerea DNA a înaintat Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), săptămâna aceasta, lista cu cei cinci procurori care au promovat concursul, printre care şi Mihaela Mihai Popa, ordinele de numire în funcţie urmând să fie emise în cadrul şedinţei CSM de luni, 26 noiembrie.

Mihaela Mihai Popa a preluat conducerea DNA Suceava pe 1 aprilie 2014. Iniţial, aceasta a fost delegată să preia funcţia de procuror şef, după care a susţinut un concurs pe post, mandatul său de trei ani expirând anul trecut. Ulterior, ea a rămas la conducerea structurii prin împuternicire, iar în luna septembrie DNA a scos la concurs opt funcţii de conducerela nivelul serviciilor teritoriale din ţară.

Mihaela Mihai Popa a absolvit Institutul Naţional de Magistratură în 2003, iar de atunci a lucrat în cadrul Ministerului Public, specializându-se pe linia investigării infracţiunilor de corupţie. În urma unui concurs organizat de INM, în iulie 2012, ea a devenit prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, de unde a plecat mai apoi la DNA.
Mai nouă Mai veche